• 22.04.2020.

Dostupnost lijekova i ostalih preparata na području Bosne i Hercegovine

Stručna služba Komore magistara farmacije FBiH je na inicijativu rukovodstva Komore uputila poziv veledrogerijama i zastupništvima na području Bosne i Hercegovine da dostave aktuelnu lager listu lijekova i ostalih preparata kojima trenutno raspolažu.


Stručna služba Komore magistara farmacije FBiH je na inicijativu rukovodstva Komore uputila poziv  veledrogerijama i zastupništvima  na području Bosne i Hercegovine da dostave aktuelnu lager listu lijekova i ostalih preparata kojima trenutno raspolažu.

Poziv je pokrenut kako bi raspoloživost  lijekova i ostalih preparata bila dostupna svim farmaceutima, a samim time i stanovništvu Bosne i Hercegovine.

Na poziv su se trenutno odazvali  Alvogen, Bayer, Interpromet. Pristigle informacije od ostalih će se po prispjeću redovno ažurirati. 

 

Odgovor farmaceutske kompanije Alvogen 

"Alvogen Pharma d.o.o. ima dostupne sve lijekove iz našeg asortimana sa kojima prometujemo u Hercegovinalijeku, Phoenixu i Interprometu.

Šaljemo vam i aktuelnu listu lijekova u prilogu."

Prilog: Lista lijekova ALVOGEN 2020

 

Odgovor farmaceutske kompanije Bayer

"U skladu sa upitom, šaljem info o trenutnoj raspoloživosti Bayer OTC preparata.

Trenutno nam je u defekturi:

Aspirin plus C orange

Canesten 1 vaginalete ( biti će još neko vrijeme u defekturi )

Canesten 3 vaginalete ( biti će još neko vrijeme u defekturi )

Bepanthen mast za oči ( bi ti će još neko vrijeme u defekturi )

Iberogast nam je stigao u veledrogeriju Hercegovinalijek.

Supradyn eff. su u trenutnoj nestašici i trebale bi brzo biti dostupne."

 

Odgovor farmaceutske kompanije Interpromet

"Na našem sajtu www.interpromet.biz se nalazi online sistem naručivanja i svaki kupac koji radi sa nama ima svoju pristupnu šifru. Nakon što se uloguje u sistem može na vrlo jednostavan način da

provjeri dostupnost i količine svih preparata koje imamo na stanju. Ovo je najbrži način provjere dostupnosti, a ako baš nekada imate poseban upit, molim vas da slobodno pošaljete i mi ćemo vas

obavijestiti."

 

 

 

 


Zadnje dodano ...

Korisni linkovi