• 07.02.2019.

Obavijest - edukacija za osoblje apoteka

Obavještavaju se magistri farmacije da će se Osnovna obuka za osoblje apoteka održati 21.februara u 8:30 u prostorijama AKAZ-a, dr. Mustafe Pintola 1 , Lidža. Prijave su otvorene do 19.februara!


U skladu sa predviđenim planiranim djelatnostima u kalendaru edukacije AKAZ-a za 2019. Osnovna obuka za osoblje apoteka održaće se 21. februara u 8:30 sati u prostorijama AKAZ-a, Dr. Mustafe Pintola 1, Ilidža. Prijave su otvorene do 19. februara!

Prijave će se primati po formuli 3+1 gratis , odnosno sa besplatnim aranžmanom za svakog četvrtog prijavljenog djelatnika pojedine apoteke – zdravstvene ustanove.

Na obuci će polaznice i polaznici imati priliku da se upoznaju detaljno sa djelokrugom rada AKAZ-a; certifikacijskim i akreditacijskim standardima za apoteke; relavantnim propisanim indikatorima, kao i kako ispuniti tražene zahtjeve. Kroz praktičan rad biće im približeni načini pisanja procedura, dobiće i primjere urađenih procedura, kao i modele na koji način ispravno uraditi samoocjenu u svojoj apoteci.

Napominjemo da je ova obuka preduvjet za zainteresovane kandidate koji žele da pohađaju obuku za AKAZ-ove ovlaštene ocjenjivače kvaliteta.

Svim učesnicima edukacije, prema Pravilniku o stručnom usavršavanju (član 14), Komora magistara farmacije u FBiH, dodjeljuje 3 boda.

 

Za eventualna pitanja stojimo na raspolaganju putem e-mail-a apoteke@akaz.ba ili nabroj telefona 033/771-875.

 

dopis KFBiH-1


Zadnje dodano ...

Korisni linkovi