• 14.02.2018.

Poziv na 1. HRVATSKI KONGRES DERMATOFARMACIJE sa međunarodnim učešćem

U organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva - Sekcija za kozmetologiju i dermatofarmaciju održat će se 1. Hrvatski kongres dermatofarmacije sa međunarodnim učešćem.


12

Hrvatsko farmaceutsko društvo- Sekcija za kozmetologiju i dermatofarmaciju uz akademskog partnera Farmaceutsko-biohemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira 1. Hrvatski kongres dermatofarmacije sa međunarodnim učešćem, koji će se održati u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu od 23.-24.3.2018.godine.

Tema 1. hrvatskog kongresa dermatofarmacije s međunarodnim sudjelovanjem je "SURADLJIVOST PACIJENATA U PRIMJENI DERMATOLOŠKE TERAPIJE".
Ovim kongresom teže stručnoj javnosti prezentirati nove znanstveno-stručne spoznaje na području dermatofarmacije, ukazati na doprinos novih farmaceutskih tehnologija i aktivnih sastojaka u razvoju inovativnih ljekovitih i dermokozmetskih pripravaka. te naglasiti važnost integrirane skrbi i multidisciplinarne suradnje liječnika, ljekarnika i pacijenata u postizanju željenih terapijskih ciljeva, s posebnim naglaskom na poboljšanje suradljivosti (compliance, adherence) pacijenata u primjeni dermatološke terapije!

Plenarna predavanja održat će:

1. prof. dr. sc. Mirna Šitum, dr. med., prim., predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva na temu SURADLJIVOST PACIJENATA I KLIJENATA U DERMATOLOGIJI SA PSIHODERMATOLOŠKOG ASPEKTA

2. prof. dr. sc. Robert Likić, Zavod za kliničku farmakologiju Klinike za unutarnje bolesti KBC Zagreb, na temu (R)EVOLUCIJA DERMATOLOŠKE TERAPIJE s posebnim farmakološkim i farmakoekonomskim osvrtom na suvremenu biološku terapiju.

Podrška dermatovenerologa iz regije je od iznimne važnosti, jer žele potaknuti konstruktivniji dijalog dermatološke i farmaceutske profesije, ukazati na terapijske probleme i nedostatnu suradljivost pacijenata u primjeni propisane terapije, te postaviti čvrste temelje multidisciplinarne suradnje i cjeloživotne izobrazbe na ovom izazovnom i vrlo progresivnom području!

WEB:

Više o kongresu, preliminarnom programu i tematskim područjima koja će biti pokrivena kongresom, povoljnijim iznosima kotizacija i ključnim datumima, moguće je pročitati na linku u prilogu:
 LINK 1. Hrvatski kongres dermatofarmacije