• 11.04.2019.

Sastanak predsjednice Komore magistara farmacije FBiH sa predstavnicima Studentske asocijacije

Tema sastanka je bila uspostavljanje saradnje između Komore magistara farmacije FBiH i Studentske asocijacije s ciljem daljeg unaprijeđenja pozitivnih i kvalitetnih odnosa sa strukovnim udruženjem , kojom bi se postigao zajednički cilj od promocije do organizacije zajedničkih projekata između kolega studenata sa kolegama iz prakse.


pmks

Dana 04.04.2019.godine u prostorijama Komore magistara farmacije FBiH održan je sastanak između predsjednice Komore prim.mr.sci. Zahide Binakaj, mr.ph. i Amara Kolašinca predstavnika Studentske asocijacije Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora međunarodnog takmičenja pod nazivom "Pharmaceutical and Medical knowledge showdown" i sa zamjenicom predsjednika Velide Abdagić. 

Tema sastanka je bila uspostavljanje saradnje između Komore magistara farmacije FBiH i Studentske asocijacije s ciljem daljeg unaprijeđenja pozitivnih i kvalitetnih odnosa sa strukovnim udruženjem, kojom bi se postigao zajednički cilj od promocije do organizacije zajedničkih projekata između kolega studenata sa kolegama iz prakse. 

Pored toga Komora magistara farmacije FBiH je dobila poziv na učešće u međunarodnom takmičenju "Pharmaceutical and Medical knowledge showdown" u kojem sudjeluju studenti završnih godina studija farmacije i medicine. Učešće uzimaju studenti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Tema takmičenja je "Primarna zdravstvena zaštita-saradnja doktora i farmaceuta". 

Komora magistara farmacije FBiH u potpunosti podržava ovakav vid saradnje i komunikacije sa studentima farmacije. Aktivnosti koje rade obje organizacije se podudaraju sa izradom Pravilnika o kontinuiranoj edukaciji magistara farmacije koje je Federalna komora započela. 


Zadnje dodano ...

Korisni linkovi